A Candida kezelésének két legjobb módja

Minden Candida kezelésnek három pilléren kellene nyugodnia: először is fontos, hogy megváltoztassuk az étrendünket és kizárjunk belőle annyi cukrot, amennyit csak lehetséges, másodszor fontos, hogy beszerezzük azokat a gombaellenes készítményeket, amelyek olyan gyorsan és hatékonyan pusztítják el a Candidát, ahogy csak lehetséges, illetve harmadszor meg kell választani egy jó probiotikus terméket, ami képes újra felépíteni a bélflórát és megakadályozni, hogy a Candida kiújuljon. De lehet ezt a három lépést egyidőben csinálni? Igen. A Candida fertőzés egy igen komoly probléma, amit fontos, hogy minden szögből egyformán támadjunk. A következőkben e három lépésről beszélünk részletesebben, ebben a cikkben az első kettőről, a következőben pedig a gombaellenes szerek kerülnek sorra.

1. Alacsony cukortartalmú étrend

A Candida albicans szerves, szénalapú vegyületekből építi fel a sejtfalait és ezeket képes reprodukálni is, tehát telepeket alakít ki. A gyakorlatban ezt azt jelenti, hogy a Candidának nagy szüksége van a cukrokra a növekedéséhez, így az első és legfontosabb lépés, hogy mindenféle cukrot megszüntessünk az étrendünkbe.

Tévhit az, hogy csak a hozzáadott cukrot kell kiszedni az étrendünkből, mivel a Candida számára csak ez jelent táplálékot. Ez azonban nem igaz, hiszen a Candida ugyanolyan boldogan lakomázik a természetes cukrokból is, ami ott van a gyümölcsökben, mint a hozzáadott cukrokból. A Candida diéta során tehát annyi cukrot kell kivágni az étrendből, amennyi csak lehetséget, függetlenül attól, hogy az hozzáadott vagy természetes.

2. Gombaellenes készítmények Candida fertőzésekre

Számos gombaellenes készítmény létezik, amelyek egészséges és hatékony válaszok a Candida fertőzésekre. Nagyon fontos kiemelni, hogy mindenképpen beszéljen kezelőorvosával, mielőtt fogyasztani kezdi ezen termékeket.

3. A probiotikumok

Ha még nem ismered ezeket a jótékony baktériumokat, amelyek a bélben élnek, akkor a Candida fertőzés során biztosan tudni fogod, hogy kik ők, hiszen éppen a probiotikumok azok, amelyek képesek visszaszorítani a túlszaporodott Candida törzseket. Sőt a probiotikus élelmiszerek és kiegészítők akkor is hasznosak lehetnek, ha egyébként nem szenvedünk Candida fertőzésben. De hogyan is képesek a probiotikumok visszafordítani a fertőzést?

Először is képesek felvenni a versenyt a Candidával a belen belül. Minél több ott a jó baktérium, annál kisebb hely jut a Candidának. Másodszor képesek fenntartani a gyomor természetes savasságát, harmadszor pedig erősítik az immunrendszert.

Termékek Candida ellen

Bálint cseppek oreganóolaj 50 ml

Bálint cseppek oreganó olaj 50 ml

A készítmény több mint 70%-ban telítetlen zsísavat, ami részben omega-6 zsírsav, ill. egyszeresen telítetlen zsírsavból olajsavat tartalmaz.

Ár: 2890 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!